Op zaterdag 12 mei vertrokken 26 gezinnen naar Den Haag, voor de jaarlijkse kinderdag in Madurodam.

Het weer zat ontzettend mee! Er waren wat buien voorspeld, maar we hebben die dag nauwelijks regen gezien en hebben we voornamelijk heerlijk in het zonnetje het park kunnen bezoeken.

Wij organiseren inmiddels als een heel aantal jaren de jaarlijkse kinderdag. Ieder jaar wordt deze goed bezocht en zijn het gezellige dagen waar ouders en kinderen en elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Om het lotgenotencontact nog meer vorm te geven, zodat het nog waardevoller wordt hebben we besloten het dit jaar iets anders aan te pakken.
Een georganiseerd gesprek, met alle ouders, over onderwerpen die de ouders van te voren hebben aan kunnen geven bij het aanmelden voor de kinderdag.
Ondertussen konden de kinderen zich, met veel dank aan de vrijwilligers, vermaken in de speeltuin.

We kunnen met een tevreden gevoel terugkijken op de lotgenoten ochtend. Onder leiding van Maarten Langemeijer zijn er veel onderwerpen besproken. Allereerst hebben we het gehad over ‘zindelijkheid’. Wat kan helpen bij het zindelijk worden? Is het helpend om een strakke structuur in het dagritme aan te brengen en er als ouders erg bovenop te zitten, of helpt het juist om dit allemaal wat meer los te laten en mee te gaan in het ritme en tempo van je kind?
Verder hebben we het gehad over hoe je om kan gaan met de eventuele trauma’s die je kind heeft opgelopen tijdens de ziekenhuis bezoeken? En wat zijn goede medicijnen die je kind kunnen ondersteunen? En zijn er nog goede voedingsadviezen?
Het viel op dat men veel behoefte heeft aan antwoorden op vragen en het horen van ervaringen van andere ouders, om zo te kijken of er nog bruikbare tips tussen zitten voor ieders situatie.
Toch concludeerden we steeds bij elk onderwerp op dat iedere Hirschsprung weer anders en uniek is. Wat voor de één helpt hoeft niet het wondermiddel voor de ander te zijn.
Iedereen heeft behoefte aan een advies op maat, maar dat is vaak een hele zoektocht.

Na dit gesprek was het tijd om te gaan lunchen. Een heerlijk bord friet met een snack, om voldoende energie op te doen om daarna heel Nederland (in het klein) te gaan bekijken.
Tijdens de lunch en ook tijdens het bezoek aan het park gingen de (lotgenoten)gesprekken verder. Iedereen heeft genoten van een heerlijke dag.

Wij willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor jullie komst en deelname aan de kinderdag.
Daarnaast willen we de (spontane) vrijwilligers van die dag in het bijzonder bedanken. Dankzij jullie was er een waardevol lotgenotencontact mogelijk.

Tot volgend jaar!
Groetjes Femke en Marieke

De foto's van deze dag vinden jullie binnenkort achter het besloten deel van de site, waar je als lid van de vereniging op kan inloggen.

Kapiteinsdochter Mare en scheepsjongen Dieken hebben schipbreuk geleden en zijn met hun vlot aangespoeld op Schateiland in Zeumeren. Wat daar op dat eiland allemaal te beleven is hebben wij op zaterdag 9 november beleeft. De jongste leden zijn samen met hun ouders en broertjes en zusjes tijdens onze jaarlijkse kinderdag met ons meegegaan op avontuur. Zouden alle kinderen geschikt zijn om eventueel piraat te worden? Daar zullen we in de loop van de dag achter komen…


Maar voor het avontuur ging beginnen kwamen eerst alle ouders en kinderen samen, om wat te drinken en met elkaar kennis te maken. En terwijl de kinderen zich alvast gingen voorbereiden op het piraten avontuur, bleven de ouders achter in het restaurant om te praten over verschillende onderwerpen die te maken hebben met de ziekte van Hirschsprung. Dit was een zeer prettige en nuttige bijeenkomst, waar veel verschillende onderwerpen besproken zijn.
Wederom hebben we hier gemerkt dat het voor ouders met een kind met de ziekte van Hirschsprung erg fijn is om andere ouders die in dezelfde situatie zitten, of hebben gezeten te spreken. Ervaringen delen, tips krijgen, vragen stellen en de erkenning die je bij elkaar kan vinden is zeer waardevol.
Ondertussen, een paar honderd meter verderop zijn de kids zich op het schateiland aan het voorbereiden op hun grote avontuur! Een uur lang is er hard gewerkt, geknutseld en gespeeld en in een mum van tijd zijn alle kinderen omgetoverd tot echt piraten!

En na een heerlijke lunch is het dan eindelijk zover! De kinderen gaan samen met hun ouders op pad op het schateiland. Klimmen, klauteren en met kanonnen schieten. Goudzoeken, schatgraven en spelletjes spelen. En Mare en Dieke waren er ook! Zij gaven een tegekke voorstelling waar veel ouders en kinderen van genoten hebben.
En na een hele dag spelen en avonturen beleven kregen alle kinderen hun piraten-diploma!
Alle kinderen bleken uitstekende piraten!

Wij hebben genoten van deze dag en hopen jullie de volgende keer weer te zien!

Groetjes Femke en Marieke

Benieuwd naar de foto's? Klik hier

Zaterdag 25 oktober was de combineerde ledendag. Een combinatie tussen de kinderdag en de regiodagen.

Subcategorieën