Kinderdag 2013

Kapiteinsdochter Mare en scheepsjongen Dieken hebben schipbreuk geleden en zijn met hun vlot aangespoeld op Schateiland in Zeumeren. Wat daar op dat eiland allemaal te beleven is hebben wij op zaterdag 9 november beleeft. De jongste leden zijn samen met hun ouders en broertjes en zusjes tijdens onze jaarlijkse kinderdag met ons meegegaan op avontuur. Zouden alle kinderen geschikt zijn om eventueel piraat te worden? Daar zullen we in de loop van de dag achter komen…


Maar voor het avontuur ging beginnen kwamen eerst alle ouders en kinderen samen, om wat te drinken en met elkaar kennis te maken. En terwijl de kinderen zich alvast gingen voorbereiden op het piraten avontuur, bleven de ouders achter in het restaurant om te praten over verschillende onderwerpen die te maken hebben met de ziekte van Hirschsprung. Dit was een zeer prettige en nuttige bijeenkomst, waar veel verschillende onderwerpen besproken zijn.
Wederom hebben we hier gemerkt dat het voor ouders met een kind met de ziekte van Hirschsprung erg fijn is om andere ouders die in dezelfde situatie zitten, of hebben gezeten te spreken. Ervaringen delen, tips krijgen, vragen stellen en de erkenning die je bij elkaar kan vinden is zeer waardevol.
Ondertussen, een paar honderd meter verderop zijn de kids zich op het schateiland aan het voorbereiden op hun grote avontuur! Een uur lang is er hard gewerkt, geknutseld en gespeeld en in een mum van tijd zijn alle kinderen omgetoverd tot echt piraten!

En na een heerlijke lunch is het dan eindelijk zover! De kinderen gaan samen met hun ouders op pad op het schateiland. Klimmen, klauteren en met kanonnen schieten. Goudzoeken, schatgraven en spelletjes spelen. En Mare en Dieke waren er ook! Zij gaven een tegekke voorstelling waar veel ouders en kinderen van genoten hebben.
En na een hele dag spelen en avonturen beleven kregen alle kinderen hun piraten-diploma!
Alle kinderen bleken uitstekende piraten!

Wij hebben genoten van deze dag en hopen jullie de volgende keer weer te zien!

Groetjes Femke en Marieke

Benieuwd naar de foto's? Klik hier