Kinderdag 2012

Op zaterdag 12 mei vertrokken 26 gezinnen naar Den Haag, voor de jaarlijkse kinderdag in Madurodam.

Het weer zat ontzettend mee! Er waren wat buien voorspeld, maar we hebben die dag nauwelijks regen gezien en hebben we voornamelijk heerlijk in het zonnetje het park kunnen bezoeken.

Wij organiseren inmiddels als een heel aantal jaren de jaarlijkse kinderdag. Ieder jaar wordt deze goed bezocht en zijn het gezellige dagen waar ouders en kinderen en elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Om het lotgenotencontact nog meer vorm te geven, zodat het nog waardevoller wordt hebben we besloten het dit jaar iets anders aan te pakken.
Een georganiseerd gesprek, met alle ouders, over onderwerpen die de ouders van te voren hebben aan kunnen geven bij het aanmelden voor de kinderdag.
Ondertussen konden de kinderen zich, met veel dank aan de vrijwilligers, vermaken in de speeltuin.

We kunnen met een tevreden gevoel terugkijken op de lotgenoten ochtend. Onder leiding van Maarten Langemeijer zijn er veel onderwerpen besproken. Allereerst hebben we het gehad over ‘zindelijkheid’. Wat kan helpen bij het zindelijk worden? Is het helpend om een strakke structuur in het dagritme aan te brengen en er als ouders erg bovenop te zitten, of helpt het juist om dit allemaal wat meer los te laten en mee te gaan in het ritme en tempo van je kind?
Verder hebben we het gehad over hoe je om kan gaan met de eventuele trauma’s die je kind heeft opgelopen tijdens de ziekenhuis bezoeken? En wat zijn goede medicijnen die je kind kunnen ondersteunen? En zijn er nog goede voedingsadviezen?
Het viel op dat men veel behoefte heeft aan antwoorden op vragen en het horen van ervaringen van andere ouders, om zo te kijken of er nog bruikbare tips tussen zitten voor ieders situatie.
Toch concludeerden we steeds bij elk onderwerp op dat iedere Hirschsprung weer anders en uniek is. Wat voor de één helpt hoeft niet het wondermiddel voor de ander te zijn.
Iedereen heeft behoefte aan een advies op maat, maar dat is vaak een hele zoektocht.

Na dit gesprek was het tijd om te gaan lunchen. Een heerlijk bord friet met een snack, om voldoende energie op te doen om daarna heel Nederland (in het klein) te gaan bekijken.
Tijdens de lunch en ook tijdens het bezoek aan het park gingen de (lotgenoten)gesprekken verder. Iedereen heeft genoten van een heerlijke dag.

Wij willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor jullie komst en deelname aan de kinderdag.
Daarnaast willen we de (spontane) vrijwilligers van die dag in het bijzonder bedanken. Dankzij jullie was er een waardevol lotgenotencontact mogelijk.

Tot volgend jaar!
Groetjes Femke en Marieke

De foto's van deze dag vinden jullie binnenkort achter het besloten deel van de site, waar je als lid van de vereniging op kan inloggen.