Snowboarden in Zoetermeer (Jongerendag 2013)

Terwijl iedereen nog aan het genieten is van een paar mooie nazomerse dagen, was het voor de jeugd van 11 tot en met 15 jaar op zaterdag 14 september al even winter.
Muts, Sjaal, dikke jas, waterdichte broek en een paar handschoenen waren absoluut geen overbodige luxe tijdens de jeugddag in Zoetermeer.
Dit jaar gingen we namelijk weer snowboarden!

We zijn begonnen met een stevige lunch, we hebben natuurlijk voldoende energie nodig voor het boarden. Heerlijke broodjes, soep en verschillende soorten beleg.
Ondertussen word er door de jongeren al druk gepraat over van alles en nog wat.

Na de lunch is het dan zover. De jongeren maken zich klaar voor de snowboardles.
Een uur lang worden de grondbeginselen van het snowboarden uitgelegd en oefenen we met remmen, vallen, bochtjes maken en naar beneden glijden. Sommigen doen het voor het eerst en blijken talent te hebben! Anderen hebben het al eens vaker gedaan en helpen de beginners een handje.

En terwijl wij hard aan het werk zijn op de piste, zijn de ouders met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen die ouders van kinderen met deze chronische aandoening bezighouden.
School, pesten, vriendjes en vriendinnetjes en allerlei andere onderwerpen zijn er besproken.
Van de contactpersonen die dit vorm gegeven hebben, begrepen we dat het zeer prettige gesprekken zijn geweest, waar de ouders veel aan hebben gehad.

Na een uur lessen in de kou mochten we nog een uur zelf oefenen met alle dingen die we geleerd hebben! Het was super leuk en sommigen konden er echt geen genoeg van krijgen!

Wij willen graag iedereen bedanken die meegegaan is met ons naar Snowworld! Het was een super leuke dag en wij hebben er ontzettend van genoten.
Hopelijk zijn jullie er volgend jaar weer bij!

Groetjes Femke, Shabeer en Marieke

Ben je benieuwd naar de foto's? Bekijk die hier.