Blijven ademen... (Jongerendag 2012)

… dat was het belangrijkste advies dat wij op zaterdag 15 september kregen. Vol spanning en opwinding zitten alle deelnemers van de jaarlijkse jongerendag te luisteren naar de uitleg van de duikinstructeur. Nadat we uitgebreid geluncht hadden kregen wij uitleg over de grondbeginselen van het duiken. Uitleg over het ademen met een automaat onder water, uitleg over wat er gebeurd met je oren onder water en de tekens die je elkaar kan geven om onder water te communiceren. En na deze uitleg was het eindelijke zover… tijd om de zwemkleding aan te doen en het water in te gaan!

In twee groepen zijn we vervolgens gaan duiken en snorkelen. Aan de hand van allerlei opdrachten, uitleg en oefeningen hebben we een tijdje doorgebracht onder water. Het is erg bijzonder om te merken dat je inderdaad onder water kan ademen en dat alles een stuk trager gaat. Ook het frisbeeën en het overgooien met een raket op de bodem van het zwembad waren erg leuk!

Deze dag heeft natuurlijk niet alleen maar in het teken gestaan van duiken en snorkelen, maar er was ook veel ruimte voor het lotgenoten contact. Voornamelijk tijdens de lunch is er onderling gesproken over het hebben van anusatresie of de ziekte van Hirschsprung. En terwijl de jongeren zich alvast gingen omkleden hebben de ouders onder leiding van Pauline gesproken over de zaken die er komen kijken bij het hebben van een zoon of dochter met deze chronische aandoeningen. Een zeer waardevol en belangrijk onderdeel van deze dag.

Ben jij volgend jaar tussen de 11 en 15 jaar en zou jij ook graag mee willen tijdens onze jongerendag? Hou dan vast de derde zaterdag van september vrij in je agenda! PS: Tijdens het duiken hebben we een aantal mensen verteld dat we volgend jaar gaan wadlopen. Dit blijkt echter niet helemaal waar te zijn! We hebben ons vergist! Tijdens de jongerendag van volgend jaar gaan wij snowboarden in Zoetermeer!

De foto's van deze super leuke dag kunnen julllie hier bekijken.