Openlichtmuseum

Dit jaar vond de jaarlijkse kinderdag, op 4 juni plaats in het openluchtmuseum in Arnhem.

Een warme zomerse dag, veel bezoekers en een prachtig park… de perfecte ingrediënten voor een leuke dag.

’ s Morgens, nadat iedereen zich verzameld had voor de ingang hebben we eerst gezamenlijk in de kasteelboerderij wat gedronken en een heerlijk stuk appeltaart gegeten.

Terwijl de ouders kennismaken en bijkletsen worden de kinderen al wat ongeduldig, zij willen graag het park in, om te ontdekken hoe Nederland er in de tijd van hun opa’s en oma’s uitgezien heeft. Aan de hand van een speurtocht gaan ze dat de komende uren ontdekken.

In het museum ga je twee eeuwen terug in de tijd, langs boerderijen, erven, winkels en molens. Je kunt veel dingen bekijken, maar er is ook een hoop te doen. Zo kun je hoepelen en fietsen op het Zaanse plein en op bezoek in oude winkeltjes, de kaasmakerij of de bierbrouwerij. En de oude trams die er rondrijden brengen je gemakkelijk van de oude boerderijen uit Overijssel naar de overslagloods van ‘Van Gend en Loos’ uit Tiel.

Voor iedereen is er wat te beleven. Je doet echt een stapje terug in de tijd en leert de geschiedenis van Nederland kennen.

Halverwege de dag spreken we weer met elkaar af in de kasteelboerderij uit Oud-Beijerland om samen te lunchen. Een heerlijke biologische lunch met soep, verschillende soorten brood, een kroket, fruit en sapjes, zodat iedereen daarna weer voldoende energie heeft om terug te gaan in de tijd.

Als organisatie kijken wij terug op een zeer geslaagde dag. Wij hebben ervan genoten!

Uit alle positieve reacties die we gehad hebben maken we op dat ook jullie een geweldige dag hebben gehad! Bedankt allemaal! (Hieronder kan je een aantal van deze reactie lezen)

En natuurlijk ook Ton en Florance bedankt voor jullie hulp tijdens deze dag!

Hopelijk zien we jullie volgend jaar allemaal weer terug!

Groetjes namens de Jongerenwerkgroep

Femke en Marieke

Ga terug naar het overzicht