Bij de Jumbo, aan de Larenseweg in Hilversum heeft u de mogelijkheid om een donatie te doen aan de vereniging ziekte van Hirschsprung.

Met dank aan Carl van Dam kunt u van de optie gebruik maken om bij het inleveren van uw lege flessen, uw statiegeld te doneren aan een goed doel. Naast twee andere doelen is het mogelijk om geld te doneren aan onze vereniging.

Wij zijn hier superblij mee en hopen dat hier veel gebruik van gemaakt gaat worden!

Vindt u dit een goed idee? Informeer dan bij de supermarkt bij u in de buurt of dit voor hen ook een optie is.

De heer en mevrouw Van Leersum waren in mei 40 jaar getrouwd.
In plaats van cadeauwensen hebben ze al hun gasten gevraagd om een gift aan onze vereniging te doen.
En dat hebben we geweten!

Half juli is onze voorzitter bij de familie thuis geweest en heb onze dank uitgesproken met een mooi gedicht en een bos bloemen. En tevens is het totale bedrag van € 937,50 bekendgemaakt.
Wat was het echtpaar hier verbaasd over en heel trots op al hun familie en vrienden. Dit hadden ze echt niet verwacht. Wat een geweldig bedrag en wat zijn we er blij mee.

De motivatie van de familie om aan ons te denken is de volgende:
Grote verenigingen mogen collecteren, reclame maken enz. en wij, de gevers, hebben geen idee hoeveel geld er inderdaad bij de mensen komt. Bij een vereniging als de onze vloeit het direct door naar de leden en hoeven er geen dure salarissen betaald worden.
Wij werken immers met louter vrijwilligers.

Familie van Leersum; Nogmaals hartelijk gefeliciteerd met uw huwelijk! En hartelijk dank namens alle leden en het bestuur van de vereniging ziekte van Hirschsprung.

De afgelopen jaren gebeurd het steeds vaker dat er door leden of donateurs acties georganiseerd worden waarvan de opbrengst voor onze vereniging is. Wij zijn hier natuurlijk super blij mee.

Vorige jaar organiseerde de familie Wind voor de eerste keer een MTB toertoht door het prachtige landschap van Nieuwbalinge.
Vanwege het grote succes komt er een tweede editie! In 2014 wordt de toertocht op zondag 6 april gereden. Net als vorig jaar kan je je in schrijven voor drie verschillende afstanden.

Klik hier voor meer informatie over deze actie en schrijf je in.

Op 9 september 2012 heeft mijn man Martin een toertocht gefietst door Limburg.. Tijdens deze tocht heeft hij veel nagedacht over onze zoon Yannick die de ziekte van Hirschsprung heeft... Dit komt omdat wij voor het eerst in Mei 2012 via de kinderdag in Madurodam de eerste echte kennismaking met lotgenootjes van Yannick en de verschillende verhalen die voor ons heel herkenbaar waren.. We zijn met een super voldaan gevoel bij de kinderdag vandaan gegaan, dit alles komt door de vereniging.. De vrijwilligers die het mogelijk maken dat deze vereniging bestaat!! Tijdens de toertocht in Limburg heeft Martin besloten om zelf een toertocht te organiseren met zijn fietsmaatje en uiteraard met mij!!! Nu alles bijna rond is, krijgen wij een voldaan rustig gevoel.. Zou het ons lukken om een mooi bedrag binnen te halen..
Wij doen uiterst onze best en hoop dat anderen ons mee willen helpen..
Als u een steentje wil meedragen om bekendheid te geven aan dit goede doel wordt dan lid van de facebookpagina mtbtoertocht en de link wilt delen met vrienden, of door vrijwilliger te zijn op deze dag en/of deze toertocht mee te willen fietsen... Twijfel niet!!!

Groetjes hele trotse ouders van Yannick

Martin en Angelique Wind

Vorig jaar is begonnen met het opzetten van een jaarlijks terugkerend voetbaltoernooi voor de vereniging van Hirschsprungpatiënten. Kicken voor Hirschsprung!
In Kampen werd het eerste toernooi gehouden. Bjorn, Jeanette en Jeroen hadden de organisatie in handen. Gedurende die dag streden 7 teams voor de Kicken voor Hirschsprung (KVH) trofee.
Dos Kampen 6 werd de winnaar van het eerste toernooi. Ook werd er 610, - euro voor het goede doel opgehaald. Dit alles verdiende een vervolg en een nieuwe winnaar van de KVH trofee.

Kicken voor Hirschsprung 2!

Na 3 maanden van voorbereiding was het dan zover. Op zaterdag 8 juni 2013 kreeg het KVH toernooi zijn 2e vervolg. Jeroen is de maanden ervoor druk bezig geweest met het zoeken van donateurs en sponsors voor het toernooi, hierbij ook geholpen door zijn vader en buurman. Ook werd het toernooi, via mediale middelen, onder de aandacht gebracht in heel Twente (krant, affiches, programmaboekjes). De vorderingen van deze zoektocht waren te volgen op Facebook. Zo werden er 176 prijzen voor de loterij geregeld; variërend qua waarde van 5 tot 70 euro.
Financiële donateurs voor het toernooi werden gevonden en uiteindelijk zouden er 20 teams die dag ‘acte de presence’ geven. 6 teams stonden helaas op de reservelijst.

Impressie van de dag zelf:

Na een goede nachtrust wordt alles klaar gemaakt voor vertrek en opbouw op de velden van Achilles’12. Een grote groep familie en vrienden heeft zich reeds verzameld bij Achilles’12 om mee te helpen met het opbouwen van de inschrijf- en informatietafel, loterij- & veilingtafel en wedstrijdtafel . Vele handen helpen verder mee om de velden, veldnummering en kleedkamerindelingen klaar te maken en op te hangen.
Dank je wel allemaal, zonder jullie was de dag lang niet zo geslaagd geweest !!!

Tegen 9.30/10.00 uur arriveren Lidy en Henk. Ook zij helpen mee het een en ander klaar te zetten voor het toernooi. Zo worden er spandoeken opgehangen en informatiegidsen over Hirschsprung in de informatiekraam gelegd.

Tegen 10.45 uur komen de eerst deelnemers binnen druppelen. Tegen 11.15 uur is het al aardig druk en zijn de meeste deelnemers en teams aanwezig. Fantastisch om zoveel voetballers te zien die gaan ballen voor het goede doel.

Tegen 11.30 uur staan 200 voetballers en bijna 100 bezoekers rond om de wedstrijdtafel. Klaar om te gaan knallen en scoren. Echt, wat een opkomst !!!

Ook doen er 2 twee teams mee in de (club) kleuren van Hirschsprung. KVH1 (geel-zwart) en KVH2 (zwart) Deze teams bestaan uit collega’s, ouders en oud-leerlingen van Jeroen.
Na een woordje van Jeroen over de vereniging, het goede doel en RESPECT & SPORTIVITEIT nemen Job en zijn neefje Xim de aftrap als start van het 2e Kicken voor Hirschsprungtoernooi.

In vier poules van 5 teams wordt er gestreden om de Kicken voor Hirschsprung trofee. Van elke poule gaan de nummer 1 en 2 door naar de kwartfinales. Op 4 halve velden wordt er gedurende 15 minuten, 7 tegen 7 gespeeld. Er wordt met plezier, respect en sportiviteit gespeeld en gestreden.

Samen met 1 doel; “join us in the battle against Hirschsprung”.

Tijdens de wedstrijden komen er steeds meer supporters en bezoekers langs de velden staan. Zeker 200 tot 300 man ! Ook wordt de loterijtafel en veiling druk bezocht. Er kunnen loten voor 5 euro per stuk gekocht worden. ALTIJD PRIJS. Er zijn erg leuke prijzen te winnen zoals; beautypakketen, gezelschapsspelletjes, flessen wijn, dinerbonnen, waardebonnen, ect ect. Tijdens de veiling (m.n. via internet) kon geboden worden op gesigneerde shirts van Go Ahead Eagles, FC Twente, Vitesse, FC Groningen, Heracles. Ook op een gesigneerd boek van Mister Ajax Sjaak Swart en entree kaarten voor De Graafschap. Zo kan er ook een tattoo gewonnen worden.

Aan de kinderen is er natuurlijk ook gedacht. Er is een springkussen en schminktafel. Ook kunnen kinderen zelf een balletje trappen. Voor de dorstige is er de bar open en kan er bij de bak & braadtent een broodje hamburger of braadworst gehaald worden.

Ik zie Lidy en Henk, mijn vrouw en Job en alle mensen en voetballers die aanwezig zijn, zichtbaar genieten. Echt een lekker zonnige top dag.

Tegen 15.00 uur zijn de poulewinnaars en nummers 2 van de poule bekend. Ook het KVH1 team (met Jeroen in de gelederen) stoot door naar de kwartfinales.
KVH1 haalt de halve finale, daarin moeten ze het helaas afleggen tegen het 2e team van Achilles’12. Zij spelen de finale tegen het 3e team zondag van Achilles’12.

Na een zinderende finale (in de laatste 2 minuten wordt er gescoord) staat het scorebord op 1-1. Na het nemen van penalty’s mag het 3e TEAM ZONDAG ACHILLES’12 zich de winnaar noemen van Kicken voor Hirschsprung 2. Trotse winnaars.

Het is inmiddels 17.30 uur.
Iedereen heeft zich gedoucht, de laatste lootjes worden verkocht en de voorlopige tussenstand qua opbrengst van het KVH2 toernooi voor de vereniging kan worden opgemaakt.
Op het terras, waar velen zich verschanst hebben met een drankje, wordt onder groot applaus de winnaar gehuldigd door Job en Xim.
Van veel kanten wordt gemeld dat de teams er volgend jaar weer zullen staan en dat men genoten heeft van het toernooi en de goede organisatie.

Nu is het tijd geworden Lidy erbij te halen om de cheque te overhandigen. Wij mogen met zijn allen heel erg trots zijn. Lidy mag een cheque, met voorlopige tussenstand, in ontvangst nemen van 6016,50 euro.
Zichtbaar ontroert en emotioneel bedankt Lidy alle aanwezigen voor dit geweldige bedrag. We kunnen terug kijken op een prachtig toernooi, met een meer dan geweldige opbrengst voor onze vereniging.

Inmiddels hebben Achilles’12 en FC Twente aangegeven zich in de toekomst te willen binden aan het Kicken voor Hirschsprungtoernooi.
Dus tot volgend jaar bij het Kicken voor Hirschsprung 3 Toernooi !!!

Bij deze iedereen (vrijwilligers & familie, voetballers en bezoekers) bedankt voor jullie inzet en positieve bijdrage tijdens het toernooi.

TOPPERS

Groetjes
Heidi, Job en Jeroen Wolberink
Organisator Kicken voor Hirschsprung 2

Kicken voor Hirschsprung haalt het
Hengelose weekblad met een mooi
artikel.
Klik hier om het artikel te lezen!