ScanCovery Trail

Op de site heeft u eerder al kunnen lezen over Jos Lugthart en Dick van Gelder, die mee zouden doen aan de Scan Covery Trail. Op deze bijzondere manier wilden zij geld ophalen voor de vereniging Ziekte van Hirschsprung. Inmiddels zijn de mannen terug en hebben ze een geweldig bedrag opgehaald! Jos en Dick hebben een verslag bijgehouden, terwijl ze onderweg waren.
Dat leest u hier…

4 januari , 2014
Hallo allen,
Op t moment dat ik dit schrijf zijn we onderweg in Denemarken, we zijn met de veerboot over gegaan, dit scheelde ons 120 km, en een lekkere pauze gehad met een bak koffie. eerste dag was een dag met veel wachten, om 15:21 was onze starttijd, eindelijk konden we gaan rijden.

In de eerste etappe hebben we helaas al wat punten verspeeld, 8 min. te laat afgemeld!

5 januari, 2014
Net de eerste sneeuw en rendieren gezien. We lachen want we rijden op Maxxis banden.
Om ca 13:00 uur hebben we de 2000 km gepasseerd, gaat tot nu toe prima, ook wel met de rit-tijden. De meeste straf punten hebben wij gekregen door een beetje pech dat we net veerboot hadden gemist .. totaal hebben we de eerste dag/nacht en dag 2360 km moeten rijden. Dit geeft niet, want voorlopig is het nog licht en hopen dat we één van de eersten bij de finish zullen zijn , lekker in hotel en dan goed uitrusten voor de tocht van morgen !

We staan bij dit tussenklassement op de 15de plaats en zijn gestart met route 2. De 5de etappe in route 1 hebben we samen met team 37 gewonnen!

6 januari, 2014
Op zondag zijn we om 7:07 vertrokken voor de 2e etappe. De avond ervoor de winterbanden vervangen door spikes.
De eerste rit gaat al over de poolcirkel, mooie wegen, bedekt met ijs! Door de spikes krijg je een dosis zelf vertrouwen, waardoor we iets te hard hebben gereden. Dus 30 strafpunten voor de snelheid. In het systeem van V-tron hebben ze virtuele snelheid controles ingebouwd (spikes geeft je vleugels) de2e rit gaat weer over een veerboot, ook hier weer een wachttijd voor de boot, vele teams hebben er last van, en zakken hierdoor in het klassement. Die avond finishen we in Tromso, het Parijs van Noorwegen, we hebben een hotel aan de haven, maar zijn te moe om de stad in te gaan, voor het eten nog even de tank volgooien voor de rit van de volgende dag.

7 januari, 2014
Deze dag vertrokken we richting Finland. De start volgorde is in omgekeerde volgorde, dus we vertrekken laat 9.31 uur); het eerste coördinaat is ook de grens Noorwegen-Finland, net boven het drielanden punt.

Deze rit was 158 km. (2 min te laat en 5 strafpunten voor het overschrijden van de snelheid!)
Hoofdzakelijk op wegen waar je 80 mag rijden wordt er met cruise-controle gereden en in een heuvelachtig landschap ga je dan naar beneden wat sneller.

Nieuwe coördinaten leidde ons naar Lainiotie, deze rit was 283 km over sneeuw en ijs wegen.
De boven zijde van Finland is heuvelachtig, lage bomen en struiken. daarna wordt het alleen maar mooier.
Nog geholpen bij een klein ongelukje, hierbij is team 16 naast de weg in de diepe sneeuw beland. Geen gewonden, geen schade, alleen hun ego is gekrenkt. Onze tijd is voor 45 min stopgezet, men is hier verplicht elkaar te helpen.

Deze rit op plaats 17 beland met 3 strafpunten voor het te laat binnen zijn.

Hier het ijshotel “SNOW VILLAGE” bezocht in Lainiotie, Elk team krijgt 75 minuten de tijd om in het ijshotel rond te kijken. We hadden verwacht een halfuurtje te moeten rijden naar het hotel. Dit werd echter nog een rit van 245 km. Totaal ruim 3 uur rijden ! Maar zoals de foto’s laten zien was het wel de moeite waard om er ‘even’ heen te rijden.

8 januari, 2014
Deze dag was het uitslapen, rustig ontbijten. Wel kilometers maken, maar dan op een ander wijze.
We reden die dag op sneeuwscooters en maakten een rit met sleehonden.

De volgende dag gaat de rally door en we zijn vroeg 4.15 uur gestart. Vandaag heeft Jos Lugthart samen met Sander Janson (o.a. bekend van Camping live) opnames gemaakt over de Maxxis Winterband. Deze opnames zijn gemaakt bij de Kerstman ( www.santaclausvillage.info) op de poolcirkel. De uitzendingen van ScanCoveryTrial zijn op 26 jan bij RTL7 autowereld, uitgezonden.

De rest van deze route gaat langs de kust van Finland richting het zuiden. Eind bestemming blijkt Turku te zijn en vanaf hier gaan we per nachtboot naar Stockholm.

10 januari, 2014
Na een snel ontbijt, de koffer ingepakt, navigatie weer in de auto geplaatst, en op weg naar het eerste start coördinaat midden in Stockholm. Hier start de 1ste rit richting het zuiden, team 24 is weer als een van de eerste weg uit de stad.

Maxxis NL heeft net de donatie van 2500 euro bekend gemaakt! Op dit moment 10 januari om 17.11 uur is er al € 4375,-- binnen voor de stichting. Geweldig!

Onze ritten gaan goed, de laatste 2 etappes 0 strafpunten gehaald, we beginnen het te leren!

11 januari , 2014
Onderweg naar Beckum voor de laatste rit van 690 km, de totaal route van 2014 is 6580 km.

We willen iedereen bedanken die ons gevolgd, gesteund hebben en natuurlijk veel dank voor de donaties voor ons goede doel: de Vereniging Ziekte van Hirschsprung

Dick & Jos, Maxxis banden team

De uitslag van de prijsvraag gehouden tijdens de start van de Scan Covery Trial: hoeveel wuppies zitten er in de vaas? Het juiste antwoord was 225!!
Deze actie heeft een bedrag van Euro 220,= voor Vereniging Ziekte van Hirschsprung opgebracht!

1ste prijs: Dakar 2014 T-shirt gesigneerd door Tim Coronel is gewonnen door: Niek en Dion uit Enschede
2de prijs: Amando verzorgingsset voor heren is gewonnen door Robert van Amersfoort uit Tilburg
3de prijs: Maxxis Dakar 2014 Cap is gewonnen door M. v/d Knoop uit Vlaardingen

Gefeliciteerd met deze prijzen! Maxxis Int. NL neemt per e-mail contact met jullie op over de uitreiking van deze prijzen.
Alle deelnemers worden van harte bedankt voor het meedoen!

Maxxis Banden Team 24

Tot slot kunnen we u melden dat de rally van de heren 4495,- euro opgeleverd heeft voor de vereniging!
Namens alle leden willen we Jos en Dick bedanken voor dit geweldige resultaat. Maar daarnaast ook alle vrijwilligers die, op wat voor manier dan ook, hebben bijgedragen aan dit succes.

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten