Activiteiten

Een belangrijk doel van de vereniging is lotgenotencontact. De vereniging organiseert verschillende dagen in het jaar waarbij patienten en ouders van patienten in contact kunnen komen met lotgenoten. Binnen de vereniging zijn verschillende groepen vrijwilligers druk in de weer om deze activiteiten jaarlijks te organiseren.

Hieronder vindt u een overzicht van alle activiteiten en kunt u de verslagen lezen van de activiteiten die door de vereniging worden georganiseerd.
In het besloten gedeelte van de website kunnen leden van de vereniging ook de foto's van deze activiteiten bekijken.

Landelijke contactdag

De vereniging Ziekte van Hirschsprung organiseert ieder jaar in maart de landelijke contactdag.
Op de landelijke contactdag zijn al onze leden van harte welkom. Naast de algemene ledenvergadering bestaat deze dag altijd uit interessante lezingen en presentaties over diverse onderwerpen en daarnaast is er veel ruimte voor onderling contact en het uitwisselen van ervaringen.

Jongerenkamp

Ook dit jaar gaat de vereniging Ziekte van Hirschsprung samen met de vereniging Anusatresie op kamp. Dit jaar is het iets anders georganiseerd, dan de voorgaande jaren.

Ledendag

Ledendag 2018

Onze Ledendag werd dit jaar gehouden op zaterdag 5 oktober in Dierenpark Amersfoort. Met 121 volwassenen en 70 kinderen was dit een goed bezochte ledendag.

Er waren verschillende specialisten en artsen aanwezig waarmee de ouders konden speeddaten. Ook waren er stands van Wellspect en Coloplast om onder meer te vertellen over de nieuwe spoelsystemen. Coloplast had speciaal voor deze gelegenheid leuke dierenknuffels laten maken voor alle kinderen.

Tijdens het speeddaten gingen de kinderen mee met de dierentuinrangers voor een rondleiding door de dierentuin.

 


Ledendag 2015

In 2015 heeft de Vereniging ziekte van Hirschsprung haar jaarlijkse regiodag gehouden in het openluchtmuseum in Arnhem. Renate Kroon (coördinator contactpersonen) schreef over deze geslaagde dag een mooi verslag.