Ledendag

Ledendag 2018

Onze Ledendag werd dit jaar gehouden op zaterdag 5 oktober in Dierenpark Amersfoort. Met 121 volwassenen en 70 kinderen was dit een goed bezochte ledendag.

Er waren verschillende specialisten en artsen aanwezig waarmee de ouders konden speeddaten. Ook waren er stands van Wellspect en Coloplast om onder meer te vertellen over de nieuwe spoelsystemen. Coloplast had speciaal voor deze gelegenheid leuke dierenknuffels laten maken voor alle kinderen.

Tijdens het speeddaten gingen de kinderen mee met de dierentuinrangers voor een rondleiding door de dierentuin.

 


Ledendag 2015

In 2015 heeft de Vereniging ziekte van Hirschsprung haar jaarlijkse regiodag gehouden in het openluchtmuseum in Arnhem. Renate Kroon (coördinator contactpersonen) schreef over deze geslaagde dag een mooi verslag.

Het is alweer een tijdje geleden maar op zaterdag 24 oktober 2015 hielden wij onze jaarlijkse regiodag dit keer in het Openlucht museum in Arnhem. openlucht
Om 9.45uur kwam ik samen met mijn dochters Nikki en Wytske aan op de speciaal voor ons gereserveerde locatie, de kasteel boerderij.
Van buiten leek het op een oud kasteel en van binnen had het wat boerderij achtige trekjes. Erg sfeervol.

Snel even samen met Nikki onze verenigingsvlag opgehangen toen de eerste mensen al binnen druppelde.

Voor iedereen een heerlijke kop koffie of thee , voor de kinderen limonade met een stuk appeltaart.
Na de koffie, was het tijd om iedereen te verwelkomen. Ik zag weer een hele hoop bekende gezichten en dat vind ik altijd erg leuk. De kinderen zijn van iedereen weer een stukje groter geworden dan de laatste keer dat ik ze zag, en nu ik alweer mijn derde verenigingsjaar als coördinator in ga leer ik steeds meer mensen wat beter kennen en krijg ik spontaan knuffels van sommige kinderen.
Echt superleuk! Wat een schatjes :-)

Maar toch werd het tijd om die schatjes op pad te sturen en wel met een leuke speurtocht, zodat de ouders weer even goed met elkaar konden kletsen over verschillende onderwerpen.
Wat hadden we weer veel te bespreken. Over Hirschsprung raak je nooit uitgekletst dat blijkt maar weer.
Minder leuke onderwerpen en situaties kwamen aan bod, maar we hebben ook met elkaar gelachen en positieve en herkenbare onderwerpen besproken.
Het is zeker niet altijd alleen maar ellende.

Om 12.15uur kwamen de kinderen weer enthousiast terug van de speurtocht en hadden ze flinke trek gekregen, net zoals wij trouwens.
Er stond een heerlijk buffet voor ons klaar. Bijna alles was biologisch. Heerlijke soepjes en broodjes met verschillende vleeswaren en kazen. Een heerlijke kroket en verschillende smoothies.
Genoeg te smullen.

Na de lunch kon iedereen op eigen gelegenheid het museum verkennen wat niet erg moeilijk was want er was genoeg te zien en te doen.
We hebben een hele leuke en gezellige dag gehad, en bedankt allemaal dat jullie er weer bij waren.
Hoop jullie snel weer te zien.

Groeten van Renate Kroon
Nikki en Wytske