Anne

Zwemkampioen!

Januari 2015, de eerste zwemles voor Su. Su was vastbesloten om in rap tempo z’n A, B en C te halen! Tot gróte teleurstelling van Su kwam hij de allereerste les het zwembad uit zonder A diploma maar wel met een vreselijk opgeblazen buik met bijbehorende buikpijn.

We zaten eigenlijk net in een wat rustiger vaarwater m.b.t. de Hirschsprung maar de zwemlessen brachten daar verandering in. Na de eerste zwemles heeft Su ongeveer 4 dagen moeten bijkomen. Doodop was hij en de buikpijn bleef. En ach wat was hij boos op de zwemjuf… in zijn ogen kreeg hij door haar zoveel last van zijn buik. Huilend riep hij ‘door háár heb ik de Hirschsprung weer terug mama!!!’. Vanaf les 1 had hij dan ook een haat-liefde verhouden met z’n zwemjuf.

De eerste paar lessen konden we Su ofwel tussentijds uit het zwembad komen halen ofwel we moesten hem naar huis dragen omdat hij zo’n vreselijke buikpijn had dat hij niet kon lopen. Maar een les overslaan wilde hij niet, hij moest en zou zijn A halen! Al gauw namen we extra (rectaal) katheters mee naar het zwembad zodat we hem tussendoor konden ontluchten. We zijn ook nog overgestapt naar een ander zwembad waar het water waarschijnlijk een andere samenstelling had want Su z’n buik reageerde daar een stuk minder op de zwemlessen. Met deze aanpassingen ging het al gauw wat beter en hield hij de lessen vol. En oooooh wat vond hij het zwemmen geweldig, elke les was hij dolenthousiast.

We hebben regelmatig vol verwondering naar ons kleine zwemmertje gekeken, het zwemmen ging hem bijzonder makkelijk af. Hij ging van het ene badje naar het andere badje, haalde het ene na het andere bandje. Dat kleine mannetje dat zo zijn best deed, vastberaden om voor goud te gaan (C dus). Na elke les lag hij uitgeteld op de bank met buikpijn maar hij wilde door. Su viel op door zijn enorme enthousiasme en ondertussen kende elke zwemleraar en zo’n beetje elke ouder hem daar: kleine vrolijke Su die voor goud gaat.

En Su z’n droom kwam uit… in 9 maanden tijd haalde hij zijn A! De maand er op haalde hij zijn B! En nu is hij bezig voor C. De decembermaand gooide alleen even wat roet in het eten. Door de spanningen voor Sinterklaas was zijn buikje aardig van slag en hij had veel last van lucht. De rugslag ging fantastisch, z’n buik stak keurig boven het water uit en hij bleef super goed drijven… onder water zwemmen was alleen een beetje lastig met zo’n bolle buik. Maar ondanks die stomme buik presteert hij het mooi wel weer dat hij op 2 januari a.s. af mag zwemmen. Als hij dan z'n C haalt dan heeft hij in 12 maanden tijd zijn A, B en C diploma gehaald. Jemig wat een prestatie voor een vijfjarige (met dwars buikje)! We zijn super trots op onze doorzetter, echt super super super trots. Zo klein als dat hij is, z'n wilskracht is gigantisch.

Su is ondertussen alvast bezig met zijn volgende missie… hij wil op hockey! :-)


Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten