School en ervaringen delen

Hoe krijgt Lars het toch altijd voor elkaar! We zijn net bij de kinderchirurg op controle geweest en alles lijkt goed te gaan. De arts maakt nog een complimentje over zijn mooi buikje voor iemand met Hirschsprung. En nog geen twee dagen later.... ja je kunt het wel raden, kunnen we weer beginnen met spoelen en laxeermiddel. Het leek ook wel een beetje te mooi om waar te zijn.

De scholen zijn begonnen en voor iemand van net 4 een hele verandering. Maar hij gaat o zo graag naar school. De eerste 3 weken is hij zelfs zonder luier naar school geweest. Dat ging super goed maar nu hij laxeermiddel krijgt nemen we dat risico maar niet. Op school maakte een kindje een opmerking naar Lars toe omdat hij nog een luier om had. Hij heeft toen (op mijn advies uiteraard) tegen dat kindje gezegd dat hij een ziek buikje heeft en er niks aan kan doen. Sindsdien heb ik ook niks meer gehoord dat hij ermee geplaagd wordt.

Afgelopen week had ik een mama op bezoek waarvan haar zoontje waarschijnlijk ook Hirschsprung heeft. Binnenkort nemen ze biopten af en dan kan hopelijk ook snel een behandelplan gemaakt worden. Ik had niet verwacht dat het mij eigenlijk heel goed deed om met iemand ervaringen te delen. Ondanks dat we allebei vrij nuchter zijn was het toch heel prettig om elkaars verhalen aan te horen. Zij staat nog in het begin van dit alles en heeft natuurlijk geen idee wat ze kan verwachten. Maar ook wij staan regelmatig voor verassingen. Gelukkig gaat Lars er goed mee om ook al hebben we soms onenigheid over de spoelmomenten.


Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Reacties   

0 #3 psBibi 16-11-2015 18:42
ps Angelique, als hij een onderbroekje aan heeft doe ik hem ook nog wel eens een inlegkruisje erin. zo zien de andere kinderen niks en hij heeft toch een beetje opvang bij wat veegjes ;)
Citeer
0 #2 Volg je gevoel en kijk...Bibi 04-11-2015 21:28
Hallo Angelique,
Lars had pas toen hij 3,5 was weer flinke last van zijn Hirschsprung gekregen en was toen met plassen al zindelijk. Hij had toen gemiddeld 4x per week ontlasting en dat voelde hij niet altijd al denk ik soms dat hij het ook wel makkelijk vond om het gewoon in de luier te doen ;) . Pas toen hij daadwerkelijk naar de basisschool ging wilde hij ook echt op de wc plassen en poepen. Ik heb hem altijd een potje neergezet en hij kon ook altijd naar de wc maar we hebben er nooit druk achter gezet. uiteindelijk is de wil om het zelf te doen toch groot en dan gaat het vanzelf met af en toe een ongelukje. Maar wij hadden dan ook het geluk dat Lars een redelijk "normale" stoelgang had. Het is al niet altijd makkelijk om dit goed te begeleiden bij "gezonde" kindjes maar ik zou zeggen kijk gewoon goed naar Romy en geef haar altijd de mogelijkheid en de ruimte om te oefenen. Ook nu weet ik soms nog niet wat ik moet doen. Wel een luier of toch een onderbroekje.... liefs Bibi
Citeer
0 #1 HerkenbaarAngelique 13-10-2015 21:29
Hoi Bibi,

Ik begrijp je helemaal. Mijn dochtertje nu bijna 3 heeft ook Hirschsprung. Ik ben ook erg bang voor de aankomende schooljaren die gaan komen en het zindelijkheids proces. Romy heeft nog gemiddeld 8 keer per dag ontlasting in haar luier. En spoelen doen we ook nog regelmatig incl het laxeermiddel.
Wij zijn ook al bezig met het potje. Heb jij nog tips hoe wij dit kunnen begeleiden. Zodat ze straks zindelijk naar school kan gaan.
Liefs Angelique
Citeer

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten