Toch die operatie

Na de zomervakantie van 2016 blijft bij mij het gevoel hangen dat er meer aan de hand is dan alleen een kringspier die te goed werkt. De botox werkt bijna elke keer maar max 1,5 maand en steeds weer vallen we terug bij af.

Tijdens de ledendag van de vereniging van Hirschsprung krijgen we de mogelijkheid om te speeddaten met een aantal specialisten. Ik heb het verhaal van Lars voorgelegd aan een van de kinderchirurgen en zij zei dat het misschien een goed idee was om nieuwe biopten af te laten nemen. Dit heb ik naderhand bij onze eigen chirurg voorgelegd en hij ging hierin mee.

Tijdens het geven van nieuwe botox-injectie in het najaar van 2016 hebben de chirurgen inderdaad een nieuw biopt afgenomen en mijn gevoel zat goed. Er bleek nog een kleine overgangszone te zijn. Al was het echt niet meer dan 4 cm maar dit speelde Lars wel parten. In eerste instantie hebben we er niks mee gedaan omdat de chirurgen van mening waren dat de gezonde darm dit wel aan kon gezien het maar een heel klein stukje betrof. Helaas bleek dit niet het geval en omdat Lars ging klagen over pijn bij het spoelen hebben we begin 2018 weer aan de bel getrokken.

Ik hoopte in eerste instantie op een ander spoelsysteem maar de chirurg liet al meteen weten dat een operatie in Lars zijn geval het enige was dat ze nog konden proberen. Garantie konden ze niet geven maar ze hadden goede hoop voor Lars. De datum werd geprikt en dat zou 3 mei jl. worden.

Spannend..... de meivakantie is begonnen. De eerste week van de vakantie doet Lars mee met voetbalkamp (bij Roda JC). Wat heeft hij genoten!!! Dan is het eindelijk zover. Op woensdag 2 mei moeten we ons melden voor de opname in het MUMC+. De dag erna is de grote dag. Om 9.10 uur wordt de verpleging gebeld dat Lars naar boven mag. Een beetje te vroeg want de "toverzalf" zit net een klein half uurtje op zijn hand.

Op de operatiekamer mag de anesthesist niet de pleister van zijn hand afhalen, maar mama wel. De pedagogisch begeleidster probeert Lars zo goed mogelijk af te leiden met Buurman en Buurman op de tablet terwijl de anesthesist Lars het infuus prikt. Heel even doet het pijn en dan komt eventjes de paniek als ze het slaapmiddel inspuiten. Maar Lars is meteen vertrokken.

De chirurgen verwachten binnen 3 uur klaar te zijn. Het wachten begint. Mijn man is er nog niet dus ga ik een rondje lopen. Het wordt half 1, één uur en om half 2 hebben we nog steeds niks gehoord. De verpleegkundige ziet dat ik ongerust ben en gaat eens kijken of er nog niks opstaat. Helaas. Rond 2 uur wordt de afdeling gebeld met de mededeling dat ze nog een uurtje bezig zijn met Lars. De operatie is goed gegaan en Lars doet het goed alleen zat er heel veel littekenweefsel van zijn eerste operatie waardoor het zo lang duurde.

Eindelijk mogen we even na half 4 naar de uitslaapkamer waar Lars ligt bij te komen. Hij is erg misselijk maar dat is natuurlijk niet zo gek na 6 uur op de ok te hebben gelegen. Na een uurtje mag hij terug naar de afdeling. De eerste 2 dagen heeft Lars nog flinke pijn van de operatie en is nog misselijk van de narcose. Op zaterdag heeft hij voor het eerst eens in een stoel gezeten. Op zondag wordt hij eindelijk verlost van alle kabeltjes en slangetjes en krijgt hij van de vrolijke verpleegster een rolstoel zodat we eens even van de kamer af kunnen. Ook krijgt de verpleegster Lars zover dat hij eens een heel klein stukje gaat lopen. IJsjes doen wonderen.

De volgende ochtend komt er een hele delegatie aan chirurgen en artsen langs. Lars mag naar huis alwaar hij diezelfde middag toch al eens heel voorzichtig tegen een balletje aantrapt. Hij kan het

toch echt niet laten. De eerstvolgende dagen moet ik Lars echt afremmen. Hij gaat maar door zonder eens eventjes wat rust te pakken. Twee weken na de operatie moet Lars op controle en we mogen hem spoelen zodat hij schoon blijft. Zeker zo fijn als je weer naar school moet.

We zijn nu 2 maanden verder en het gaat goed. Het is zeker niet altijd makkelijk en er moeten nog wat hobbels genomen worden maar ook dat gaat lukken.

Lars heeft vandaag zijn laatste schooldag en gaat na de zomer over naar groep 4 en met voetballen schuift hij ook door naar de JO8. Trots! Mega trots zijn we op allebei onze kanjers!!

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie!!!

Liefs Bibi


Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten