Hirschprung in ontkenning

“Nee, het gaat hartstikke goed met hem. Hij heeft eigenlijk nergens last van. Het is gewoon een heel blij jongetje. Ja en hij kan ook alles eten.” Ik hoor me nog tegen iedereen vertellen dat na die hele ellendige start van zijn leven (operatie, weken in het ziekenhuis, stoma, lekkende stomazakjes en nog een operatie) het nu al meer dan twee jaar goed gaat met Boaz.

Tot twee maanden geleden. Na een griepje begon zijn buik ineens te groeien. Ineens begreep ik waar de het logo van de vereniging voor staat.
Boaz wilde niets meer eten, had geen zin om te spelen en toen hij ook koorts kreeg ging het snel. Voor we het wisten lag hij in een ziekenhuisbed, infuus in zijn arm met antibiotica. Hirschprung was er weer, terug van weggeweest. Terwijl wij al die tijd de stille hoop hadden dat hij het niet zo erg had en dat het misschien wel over was. Echt een reactie van ouders in ontkenning. Maar nu kunnen we er echt niet meer omheen.

Hirschprung is niet alleen letterlijk een shitziekte. Wat is het ongelofelijk lastig om uit te leggen aan de buitenwereld. Zeker als het een hele tijd heel erg goed gaat met je kind. Hoe kan het dan dat het ineens weer terug is? Hebben we iets verkeerds gedaan? En hoe gaat het verder?
Voor ons is de grote ‘Hirschprung-ontdekkingsreis’ nu pas echt begonnen. Met veel vragen. Moeten we ons eetpatroon niet radicaal veranderen door suiker op de zwarte lijst te zetten? Gaat Boaz ooit zindelijk worden voor z’n 4de verjaardag? Hoe zal het op school gaan? En moet hij zijn hele leven zijn darmen spoelen?

We proberen maar niet te veel in deze vragen te blijven hangen en kijken vooral naar een grappig jongetje dat ondanks het ballonnetje in zijn buik vandaag gewoon een dappere ridder is.


Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Reacties   

0 #1 Hirschprung in ontkenningJeanetteX 02-07-2017 23:09
I must say you have high quality content here.
Your posts should go viral. You need initial traffic only.
How to get massive traffic? Search for: Murgrabia's
tools go viral
Citeer

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten