Schuldgevoel

In zijn Spiderman pak ligt Boaz prinsheerlijk te slapen. In zijn EIGEN(!) bed en dat nu al langer dan twee weken.

Na een ziekenhuisopname vorig jaar is het erin geslopen. En eenmaal weer thuis wilde hij niet meer in zijn eigen bed slapen. Hij maakte handig gebruik van ons gemoed want wij vonden het alleen maar zielig omdat hij zoveel rotdingen moest doorstaan. Als hij zo vredig ligt te slapen moet ik vaak denken aan die eerste turbulente weken. Dat we hem, een paar dagen oud iedere nacht moesten achterlaten in het ziekenhuis. Alleen in een bedje. Voor mijn gevoel moesten we daarna nog zoveel inhalen. En die inhaalslag duurt nu al meer dan vier jaar.

Toen ik nog geen kinderen had vond ik ouders die hun kinderen in bed namen op zijn zachts gezegd gestoord. Je laat je toch niet manipuleren door een peuter! Inmiddels weet ik beter. Het is puur lijfsbehoud om de volgende dag een beetje te kunnen functioneren op je werk. En wij zijn niet de enige ouders. In de Volkskrant stond een paar maanden geleden een artikel over een nieuwe trend, familieslapen. Het schijnt dat IKEA zelfs speciale bedden wil gaan verkopen waar een heel gezin in past.

Een paar weken geleden vond ik het welletjes. Tijd om ons bed te heroveren. Boaz gaat naar school, heeft een mooie kamer en zijn zus slaapt ook in haar eigen bed. Maar hoe krijg je een kleuter zover? Om me heen volgden goedbedoelde adviezen. “Gewoon de slaapkamerdeur op slot doen, oordoppen in en hem drie avonden laten huilen. Valt hij vanzelf in op de grond in slaap. En dan wil hij wel in zijn eigen bed.” Of misschien toch dat extra grote Ikeabed?

In de voorjaarsvakantie ging Boaz samen met zijn zus logeren bij opa en oma. Daar slaapt hij dus wel gewoon in een apart bed. Voor ons hét moment om een deal met hem te sluiten, of zo je wil, ons te laten chanteren. Als Boaz bij tien nachtjes in zijn eigen bed zou slapen dan krijgt hij een nieuw Spiderman pak. Dat vond hij wel wat en zonder zeuren stapje hij na de logeerpartij in zijn eigen bed. Hij was er gewoon aan toe. En wij ook.


Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten