Wisseling van medicijnen

Gelukkig bestaan er laxeermiddelen. Waarom zeg ik gelukkig? Omdat ik ervan afhankelijk ben. Zonder deze laxeermiddelen zou ik geen stabiel ontlastingspatroon hebben met alle gevolgen van dien. Het is dan ook zeer vervelend als ze dan niet vergoed worden door de verzekeraar.

Op 19 maart kreeg ik een telefoontje van de apotheek dat mijn laxeermiddel niet meer vergoed zou worden. Hierna nam ik contact op met een kinderchirurg waarvan ik het mailadres hem. Hij wist ook niet goed wat wel en niet vergoed zou worden maar heeft wel een tip gegeven voor een ander middel wat ik eventueel zou kunnen gebruiken. Hierna heb ik er met mijn huisarts over gesproken. Hij zou me de doorverwijzing geven. Tegelijkertijd kwam er een mailwisseling met de stomaverpleegkundige van het Radboud en zij heeft ervoor gezorgd dat ik een medische verklaring kreeg om het middel toch wel vergoed te laten worden. Op 20 maart heb ik contact opgenomen met mijn zorgverzekeraar. Degene die mij aan de lijn had zocht het uit en kwam met het bericht dat de zorgautoriteit het uit de basisverzekering had geschrapt en zij het daarom niet meer konden vergoeden. Nu rest mij nog voor een aantal maanden het oude middel en hierna zal ik toch echt op een ander middel moeten overstappen. Puur en alleen omdat het niet meer vergoed wordt.


Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Reacties   

0 #1 laxeermiddelDe Keyser Kathleen 26-06-2016 18:41
Beste
Ik ben een patiënt uit Belgiê. Ik heb dubbeltransplantatie van nier en pancreas ondergaan en succesvol maar wel sinds ik klein was moeite met poepen. ik heb zware polyneuropathie, tijdens de dialyse en diabetes dus erger geworden en nu van de medicatie tegen afstoting, minder immuniteit. heel veel last dus van obstipatie. kan niet zonder laxeermiddelen leven, zou een week niet gaan... meer dan een jaar geleden vergroeiingen en dus laparatomie (40 cm) van de dunne darm moeten ondergaan... terug goed maar obstipatie is een groot probleem en inderdaad anders opgezette buik. in Belgie ook niks terugbetaald van noodzakelijke laxeermiddelen, zelfs duur. geen enkele regeling voorzien, net als mijn steunkousen, is enkel voorzien voor zwaardere aandoeningen. ik wou het even aankaarten. toch heel blij dat ik leef !
Citeer

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten