Nieuws

Column VolkskrantHet verhaal van Julius, een baby met de ziekte van Hirschsprung, schoot deze week in rap tempo omhoog in de lijst met best gelezen artikelen op de website van de Volkskrant. Julius kreeg snel na zijn geboorte een opgezwollen buik, spuugde gal en de ontlasting kwam niet op gang. Artsen zagen laat de ernst van de situatie in, waardoor de kleine jongen bijna overleed. Julius is inmiddels 1 en maakt het goed, maar de ouders waren destijds woedend op de artsen.

Klik hier om de hele column uit de Volkskrant van 6 december 2019 te lezen.

 

 

 

JuliusBaby Julius werd op het nippertje gered, maar er ging veel mis tijdens de behandeling van zijn zeldzame darmaandoening. Zijn ouders en artsen stelden samen een nieuw protocol op. 

Klik hier om het hele artikel uit de Volkskrant van 3 december 2019 te lezen.

Meer weten over de Ziekte van Hirschsprung?

Nuttige informatie voor elke jeugdarts: recent is de huisartsenbrochure “Ziekte van Hirschsprung” verschenen (https://www.nhg.org/thema/zeldzame-ziekten/ziekte-van-hirschsprung). Deze brochure is een onderdeel van de reeks huisartsenbrochures over zeldzame ziekten, ontwikkeld door de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP) en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). De huisartsenbrochures bieden nuttige en overzichtelijke informatie over de verschillende zeldzame ziekten die je als jeugdarts in de spreekkamer kunt tegenkomen. 

Klik hier voor de website voor seksuele ondersteuning voor patiënten en ouders met de ziekte van Hirschsprung.

seksualiteit

FotoDe ziekte van Hirschsprung uitgelegd in 90 seconden om een leven lang het verschil te maken. 
Een vroege diagnose, begrip en onderzoek zijn hard nodig om patiënten met Hirschsprung een beter leven te geven. 

CiskaTectum Group steunt jaarlijks goede doelen. Ze deden een oproep aan de medewerkers om een goed doel voor te stellen. Ciska Neels heeft de vereniging ziekte van Hirschsprung voorgesteld aan haar werkgever. Met succes!

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten