De Gouden pepernoot

Zondag 30 november toog het bijna voltallige bestuur naar Hengelo om tijdens de jaarlijkse Sinterklaas Fair in deze Twentse stad de uitreiking van de Gouden Pepernoot bij te wonen. 
De Gouden Pepernoot wordt jaarlijks door de winkeliersvereniging in Hengelo uitgereikt aan iemand die zich heeft ingezet voor kinderen in Hengelo (en daarbuiten).

Dit jaar viel de eer te beurt aan Jeroen Wolberink voor zijn geweldige inzet voor de Ziekte van Hirschsprung. Jeroen heeft de afgelopen drie lentes het inmiddels niet meer uit Twente weg te denken voetbaltoernooi ‘Kicken voor Hirschsprung georganiseerd’, wat even zoveel keer heeft geresulteerd in een mooi bedrag voor de sponsorkas van de Vereniging. Overigens zet Jeroen zich ook in zijn dagelijks werk als leerkracht in het bijzonder onderwijs in voor kinderen met een beperking. Zeer terecht dus dat Jeroen naast een podiuminterview met de Hoofdpiet (publiciteit voor Hirschsprung!) een oorkonde en een bedrag van 500 euro mocht ontvangen voor zijn goede werk.

Van de organisatie kreeg Ton de gelegenheid zijn Hirschsprung-stand op het Marktplein in te richten, wat voor extra publiciteit zorgde. In de stand werd een taart verloot met het logo van de MTB tocht die ook jaarlijks ten behoeve van Hirschsprung in het Drentse Borger wordt gereden. De organisatoren daarvan , Martin (???) en Angelique, waren in Hengelo ook van de partij. Wat de verloting heeft opgebracht en wie de taart in de wacht heeft gesleept is nog niet bekend.

Het bestuur maakte van de gelegenheid gebruik de laatste Algemene Bestuursvergadering van 2014 in Hengelo te beleggen. Na een paar uur in de kou op het Marktplein was het fijn om even in een warm café met een kop koffie te kunnen zitten.

Gouden pepernoot