Nieuwe voorzitters!

vergaderingTijdens de landelijke contactdag van 12 maart heeft Chantal de Langen zich voorgesteld als kandidaat voor het voorzitterschap van de vereniging. Samen met Jeroen Wolberink, die tijdens de LCD helaas afwezig was, wil zij het voorzitterschap als duo-functie op zich nemen. Het bestuur is erg enthousiast over dit duo en we zijn dan ook erg blij dat de leden van de vereniging ziekte van Hirschsprung tijdens de algemene ledenvergadering ingestemd hebben met het voorzitterschap door Chantal en Jeroen.

 

Met trots stellen we onze nieuwe voorzitters aan u voor:

ChantaldLIk ben Chantal de Langen, 41 jaar oud en getrouwd met Jos Brouwer. Ik ben de moeder van Niek (6) en Wies (bijna 5). Sinds de geboorte van Wies staat ons leven in het teken van Hirschsprung. Daarvoor hadden wij hier nog nooit van gehoord. Wel was ik zelf al jarenlang aan het tobben met mijn darmen. In mijn achterhoofd had ik het idee dat dit echt niet normaal kon zijn. Na de diagnose van Hirschsprung bij Wies was het voor mij overduidelijk dat ik ook Hirschsprung heb. Na een aantal onderzoeken is dit ook bevestigd in het VU.

Wies heeft lang segment Hirschsprung, dat wil zeggen dat haar hele dikke darm en een flink stuk dunne darm geen zenuwcellen hebben. Dit deel van de darmen is verwijderd. Bij mij is dit nog niet gebeurd. Ik slik op dit moment veel laxeermiddelen en spoel dagelijks.

Na de diagnose van Wies zijn wij direct gaan Googlen naar de Ziekte van Hirschsprung.. We hebben veel informatie op de website gevonden en zijn direct lid van de vereniging geworden. Ook het lotgenoten contact heeft ons erg veel steun gegeven. Toen ons leven met Wies in een wat rustiger vaarwater kwam ben ik contactpersoon bij de vereniging geworden.
Veel mensen zullen me ook kennen van mijn actieve deelname aan de Facebook groep. 

Chantal zal zich vooral naar buiten toe gaan inzetten voor de vereniging; bijvoorbeeld door het bezoeken van andere patentenorganisaties, beurzen en zij zal als aanspreekpunt fungeren naar artsen.

 

JeroenWIk ben Jeroen Wolberink. Samen met Heidi en Job woon ik in Hengelo. In 2008 werd Job geboren met de Ziekte van Hirschsprung. Sinds 2009 zijn wij lid van de vereniging. Ik zet mij al jaren actief in. Naast het geven van lezingen tijdens diverse LCD’s en het schrijven van artikelen voor Drukwerk, organiseer ik al 5 jaar het Kicken voor Hirschsprungtoernooi. Middels dit toernooi probeer ik meer aandacht te krijgen voor de Ziekte van Hirschsprung en geld te generen voor de vereniging en haar leden.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als gespecialiseerd Master SEN in het SBO; School voor Speciaal BasisOnderwijs. Naast lesgeven verzorg ik weerbaarheidstrainingen op school (Rots en Water) en onderhoud ik nauwe contacten met ROC’s en de PABO als stagebegeleider en schoolopleider.

 

Jeroen zal zich vooral bezighouden met de bestuurlijke functies binnen de vereniging en de landelijke contactdagen gaan leiden.

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten