Medische centra

Hieronder vindt u een overzicht van verschillende medische centra waar u terecht kunt voor vragen, onderzoek of behandeling. 

Sinds 1 januari 2009 is er in het Erasmus MC en Sophia Kinderziekenhuis een Transitiepolikliniek geopend voor volwassen patiënten die zijn behandeld in het Sophia Kinderziekenhuis aan aangeboren afwijkingen en klachten hebben met betrekking tot de afwijking welke op kinderleeftijd is behandeld. De patiënten krijgen een afspraak op deze polikliniek met een |(kinder)chirurg uit het Sophia Kinderziekenhuis en eventuele behandelingvindt plaats in samenspraak met de specialisten werkzaam in het Erasmum MC.

Lees meer...

Op 1 oktober 2010 is het Kinderchirurgisch centrum Zuidoost- Nederland van start gegaan. In het centrum werken kinderchirurgen uit het UMC St Radboud, Maastricht UMC en het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven nauw samen om de beste kinderchirurgische zorg te leveren. Ze verrichten alle ingrepen, van basiszorg tot zeer complexe ingrepen, vanaf de fase voor de geboorte tot en met de voltooiing van de groei.

Lees meer...

De(e)moed om te dienen
Nu ik niet meer werkzaam ben in een van de kinderchirurgische centra, wordt mij gevraagd of ik ook op zal houden met mij in te zetten voor de verschillende patiëntenverenigingen, waaronder de Vereniging Ziekte van Hirschsprung.

Lees meer...

Het kinderchirurgisch centrum Amsterdam is gestart met een transitiepolikliniek voor patiënten met een anusatresie en de Ziekte van Hirschsprung.
Op de website van het VUMC kunt u hier meer informatie over lezen.
Er is een telefonisch spreekuur op dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 uur tot 12.00 uur.
U kunt contact met hen opnemen via telefoonnummer 020-4442424 of e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Universitair Medisch Centrum in Groningen heeft een transitie spreekuur voor adolescenten en volwassenen met aangeboren afwijkingen aan dikke darm en bekkenbodem. In de visie en missie van de afdeling Chirurgie is een van de zes geformuleerde waarde DIENSTBAARHEID. De afdeling Chirurgie wil dienstbaar zijn aan de zieke medemens. De afdeling doet dit respectvol en op topniveau. Vanuit die visie is er een spreekuur ingesteld, waar mensen die met de Ziekte van Hirschsprung geboren zijn terecht kunnen.

Lees meer...