Medische centra

Universitair Medisch Centrum Groningen

Het Universitair Medisch Centrum in Groningen heeft een transitie spreekuur voor adolescenten en volwassenen met aangeboren afwijkingen aan dikke darm en bekkenbodem. In de visie en missie van de afdeling Chirurgie is een van de zes geformuleerde waarde DIENSTBAARHEID. De afdeling Chirurgie wil dienstbaar zijn aan de zieke medemens. De afdeling doet dit respectvol en op topniveau. Vanuit die visie is er een spreekuur ingesteld, waar mensen die met de Ziekte van Hirschsprung geboren zijn terecht kunnen.

De Ziekte van Hirschsprung is een complexe afwijking, die in alle fasen van het leven problemen kunnen geven. Daarbij moet gedacht worden aan problemen met zowel de zindelijkheid als het goed en volledig lozen van de ontlasting. De Ziekte van Hirschsprung kan ook onderdeel zijn van een hoeveelheid afwijkingen of syndroom, die op latere leeftijd nieuwe problemen kunnen geven. De kinderchirurg coƶrdineert dit spreekuur. Nauw wordt samengewerkt met het bekkenbodemteam, waarin een colorectaal chirurg, uroloog, gynaecoloog, psycholoog-seksuoloog, fysiotherapeut en continentie-verpleegkundige participeren. Het spreekuur is toegankelijk voor alle patiƫnten, waar zij ook in Nederland woonachtig zijn, die deze multidisciplinaire behandeling en begeleiding op prijs stellen. Ook zij die met problemen kampen en niet meer onder controle of behandeling zijn, kunnen op dit spreekuur terecht. Ook zij die een second opinion overwegen, worden uitgenodigd gebruik te maken van dit spreekuur. Het spreekuur is vooralsnog iedere oneven week opwoensdag van 13.00 uur tot 16.00 uurin de polikliniek chirurgie van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Een afspraak voor dit spreekuur kunt u zelf maken of door uw huisarts of specialist laten maken en wel op de volgende wijze worden gemaakt:

*Door een E-mail bericht te zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Binnen 24 uur zullen wij in opzet uw E-mail bericht beantwoorden en u van advies dienen.

*Door te bellen naar:

Secretaresse Kinderchirurgie mw. L. van Bavel UMCG

Telefoonnummer: 050 361 2306

*Door een brief te sturen aan:

Transitiepoli Polikliniekbureau afdeling Chirurgie UMCG

Postbus 30001 RB Groningen

*Door een fax te zenden aan:

Transitiepoli Polikliniekbureau afdeling Chirurgie

Nummer: 050 - 3613023