Medische centra

Universitair Medisch Centrum Groningen / Beatrix Kinderziekenhuis

Het kinderchirurgische colorectale team in het Universitair Medisch Centrum in Groningen / Beatrix Kinderziekenhuis heeft als belangrijk speerpunt specialistische zorg voor kinderen met een aangeboren of verworven aandoening van de darm en het anale kanaal, waaronder de ziekte van Hirschsprung.

De ziekte van Hirschsprung is een complexe afwijking, die in alle fasen van het leven aandacht behoeft. Vanaf de geboorte tot en met de transitiefase naar volwassen leeftijd worden patiënten in het UMCG begeleid en behandeld. Het doel is het leveren van kwalitatief goede zorg voor de individuele patiënt en daarnaast het doen van fundamenteel onderzoek naar het functioneren van de bekkenbodem. Hierbij kunnen we gebruik maken van een geavanceerd Anorectaal Functiecentrum ter ondersteuning van complexe anorectale problemen.

Patiënten met de ziekte van Hirschsprung worden bij ons zowel in reguliere als multidisciplinaire setting gezien door het colorectale team bestaande uit een kinderchirurg, kinderarts, psycholoog, spoel / continentie-verpleegkundigen, bekkenbodemfysiotherapeuten , zonodig aangevuld met andere specialisten. Volwassenen patiënten worden gezien en begeleid op het transitiespreekuur. Het spreekuur is toegankelijk voor alle volwassen patiënten met een aangeboren colorectale aandoening die een beoordeling wenst.

Het colorectale team kinderchirurgie in het Universitair Medisch Centrum Groningen:

Dr. Paul Broens, kinderchirurg

Drs. Robertien van Baren, kinderchirurg

Drs. Anton van Dijk, kinderchirur

Dr. Roxana Rassouili, kinderchirurg

Dr. Herjan van der Steeg, kinderchirurg

Dr. Sanne Botden, kinderchirurg

Mevr. Mariëtte van de Vorle, verpleegkundig specialist kinderchirurgie

Poli Kinderchirurgie WKZ:

Tel: 088-7554070

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten