Zeilkamp 2013

Het is al weer een tijdje geleden, maar in juni zijn we met de jongeren van 16 jaar en ouder weer op kamp geweest. Dit jaar was het weer tijd om de zeilen te hijsen in Friesland! Zeilschool Pean in Akkrum was dit weekend onze uitvalsbasis.

Een harde wind, af en toe een behoorlijke bui en zo nu en dan de zon die door het dikke wolkenpak heen wist te breken en natuurlijk niet te vergeten een leuke groep enthousiaste jongeren waren de voornaamste ingrediënten van dit weekend.

Vrijdag, aan het einde van de dag druppelden alle deelnemers de zeilschool binnen. Na een heerlijke mexicaanse maaltijd heeft de avond in het teken gestaan van kennismaking en lotgenotencontact.
We hebben allerlei spelletjes gedaan die te maken hebben met deze thema’s.

Zaterdag was het al weer vroeg dag. Na een goed en stevig ontbijt zijn we gaan zeilen. Goed ingepakt… want met die harde wind was het behoorlijk fris. Er is flink gezeild die ochtend, er was zelfs een boot voor wie de wind een beetje te hard was… (maar gelukkig is dat weer goed gekomen!)
Tijdens lunchtijd was iedereen weer in de zeilschool, om even een beetje op te warmen en bij te komen van alle avonturen op het water.
Na de lunch bleven sommigen lekker warm bij de kachel, spelletjes doen. De mensen die nog geen genoeg hadden van het zeilen en de harde wind zijn opnieuw vertrokken met een boot!
En wat hadden we een geluk toen de avond aanbrak… de zon kwam door, waardoor we heerlijk hebben staan BBQ-en in de avond zon! Een super geslaagde dag!

Ook op zondag was de wind weer flink, maar dapper als we zijn hebben we de boten weer opgetuigd en zijn we het water opgegaan! Heerlijk, nog een middagje zeilen!

Aan het einde van de middag was het weer tijd om te gaan. Nadat iedereen z’n spullen had gepakt hebben we weer afscheid van elkaar genomen!

Wij hebben onwijs genoten van het weekend! Het was gezellig, de sfeer was goed en er is veel ruimte geweest voor lotgenotencontact.

Graag willen we alle deelnemers en zeilinstructeurs bedanken voor dit te gekke weekend.
Hopelijk zijn jullie er volgend jaar weer bij!

Groetjes Michiel, Daan, Joyce, Shabeer, Pauline, Femke en Marieke